Off-piste avontuur

Het wintersport seizoen staat weer voor de deur, dat betekent dat we allemaal weer onze ski- en snowboardspullen uit de kast kunnen halen en naar de bergen mogen vertrekken. De bergen en sneeuw bieden ons zo veel mogelijkheid en plezier! Denk bijvoorbeeld aan off-piste skiën of snowboarden en wees gerust; dit geldt niet alleen voor de gevorderden onder ons. 

In de wereld van off-piste skiën, ook wel freeriden genoemd, zijn er verschillende niveaus die de moeilijkheidsgraad aangeven van het skiën. Zo heb je freeride level 1 tot splitboarden. Hier lees je alle informatie over de verschillende levels en welke jij deze wintersportvakantie kan uitproberen.

Freeride level 1

Hier gaat het om off-piste leren skiën, je bent dichtbij de pieste, maar krijgt wél het idee hoe het is om in losse (poeder)sneeuw te skiën.

Freeride level 2

Voor de iets meer ervaren skiërs is dit ideaal, je gaat meer off-piste en komt echt in aanraking met de losse poedersneeuw. Vaak betekent dit ook dat je soms een stukje loopt naar een afgelegen gedeelte van de berg.

Freeride level 3

Nu ben je echt weg van het begaande skigebied, je loopt stukken tussen de bergpieken om zo de beste en meest ongerepte poedervelden te bereiken. Nu ontdek je afdalingen die een ‘normale’ skiër nooit zou zien.

Splitboarden

De echte wildernis fanatics’ droom, je ziet de mooiste en meest onverstoorde afdalingen op de wereld. Je loopt in afgelegen gebieden de berg op omdat je ver buiten de skigebieden bent en er dus geen liften zijn; elke bocht die je maakt heb je verdient door omhoog te lopen.

Let wel op: als je off-piste gaat, op welk level dan ook. Zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid bent. Zorg ervoor dat je lawine uitrusting mee hebt en goed weet hoe je hier mee om moet gaan.

Beeld

Geef een reactie