5x hotspots voor een Citytrip naar Belgrado

Mannenweekend aan het plannen? Ga naar Belgrado. De Servische stad staat bekend om het bruisende nachtleven en wordt zelfs geroemd als nummer één uitgaansstad wereldwijd. Je vliegt er voor een prikkie naartoe, de opties zijn legio en de mensen zijn super open.

Belgrado is misschien niet de mooiste stad die je ooit gezien hebt, maar de uitbundigheid en gezelligheid maken een trip naar de Servische hoofdstad dubbel en dwars de moeite waard. Het meest bekend zijn de drijvende cafés en clubs (‘splavovi’), die je langs de oevers van de rivieren Sava en Donau vindt. Ook populair zijn de typische ondergrondse cafés in de straat Strahinjića Bana. Deze wordt gekscherend ook wel ‘Silicon Valley’ genoemd vanwege het hoge aantal aan vrouwen dat zichtbaar bij de plastisch chirurg is geweest. Je bent gewaarschuwd! Overigens staat het nachtleven hier ook bekend als erg veilig.

Uitbrakken doe je the day after op het strand. Want ondanks dat Belgrado niet aan de kust ligt zijn er, thanks to de twee rivieren die door de stad stromen, tal van strandjes te vinden. De één wat drukker dan de ander. Wil je echt even rust om je heen? Koers dan naar Ada Ciganlija. Dit eilandje is vooral populair onder locals en heeft maar liefst zeven kilometer strand met allerlei leuke tentjes. Ruimte genoeg dus.

En ondanks dat de stad in de twintigste eeuw maar liefst vijf keer gebombardeerd is zijn er nog prachtige historische gebouwen te vinden in Belgrado, dus cultureel gezien kom je niks tekort. Meest bekend is het fort Kalemegdan en het meest opvallend is de kathedraal Sveti Sava. Ben je fan van de Berlijn vibe, dan is een trip naar de wijk Savamala met haar cafés, terrassen, street art en galeries een aanrader. Chill is dat het massatoerisme de stad nog niet heeft bereikt.

Ben je om? Snappen we. Ruil gauw je euro’s in voor dinars en boeken die hap. Bij voorkeur in het voor- of najaar.

5x hotspots

Square Nine Hotel Belgrade

Dit vijfsterrenhotel ligt in hartje Belgrado met modern ingerichte kamers, twee toprestaurants en een goed uitgeruste spa. squarenine.rs

Salon 1905

Een ware fine dining experience met het beste uit de Mediterrane keuken. Wel even van tevoren reserveren. salon1905.rs

Ambar

Iets losser en hipper is Ambar, waar je de moderne versie van de Balkankeuken proeft. Gewoon lekker eten en goede drankjes.

Klub 20/44

Dit is één van die bekende ‘splavovi’ die Belgrado rijk is. Goede spot om aan de bar te hangen, al is er ook een dansvloer. 20-44.com

Brankow

Een populaire club met veel locals waar vooral housemuziek gedraaid wordt. Hier dans je de hele nacht. brankow.com

Geef een reactie