Goede voornemens; nieuwe vakantiebestemmingen!

Tellen voornemens voor een nieuwe vakantie bestemming ook als goede voornemens voor het nieuwe jaar? Wij vinden zeker van wel! Zeker als je het heb over de duurzame safaridroom van Botswana, het KORO river camp.

De Afrikaanse natuur bekijken en er tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren, bij Koro River Camp in Botswana kan het. je kan er overnachten in een luxe lodge aan de limpopo rivier. Het initiatief is van de Timbo Foundation, een Nederlandse stichting die zich inzet voor de vrije migratie van wilde dieren, herintroductie van de zwarte neushoorn en sabelantilope, en bescherming van de luipaard. Ook de lokale bevolking wordt betrokken en ondersteund op het gebied van scholing en werk. Zo komt het professionele en vriendelijke personeel – van receptionist tot gids, van chauffeur tot kok en zelfs managers – allemaal uit de directe omgeving. Koro River Camp is een Private Game Reserve met sfeervol ingerichte safaritenten met privézwembaden, op maat gemaakte tours en exclusieve diners geserveerd onder de sterren.

Safariwens

Het Koro River Camp ligt in het Botswana gebied van het voormalige Mapungubwe Koninkrijk, een Prehistorisch landschap met nog een van de weinige rivierbossen van Afrika. De lodge is ver verwijderd van de bewoonde wereld en biedt de ultieme wilderniservaring – maar dan wel op exclusief niveau. Aan de oever van Limpopo river liggen zeven boetiek tenten met en-suite badkamer en een spectaculair uitzicht vanaf de veranda, van onder de buitendouche en vanuit de eigen plunge pool. De diners worden geserveerd in de gemeenschappelijke tent, midden in de bush of in de wijnkelder. Alle safari’s worden samengesteld in overleg met de gasten. ’s Nachts op zoek naar de hyena, de beruchte zwarte mamba spotten of ben je juist helemaal dol op olifanten? Hier komt elke safariwens uit. Spannende wandelsafari’s, game drives of een vierdaagse leopard experience – het is allemaal mogelijk. En daarna heerlijk bijkomen in de spa…

Vrij migreren

Al dat heerlijk luxueuze genieten in Botswana is niet alleen goed voor de gasten. Ook de natuur, het wild en de bewoners uit de dorpen in de omgeving varen er wel bij. Alle winst van Koro River Camp gaat rechtstreeks naar de Timbo Foundation, een stichting die zich hard maakt voor de bescherming van het Afrikaanse wildlife. Door het creëren van corridors kunnen wilde dieren weer vrij migreren tussen verschillende natuurgebieden en door het herintroduceren en beschermen van bedreigde diersoorten krijgen deze bijna uitgestorven dieren weer een plekje. Ook de luipaard krijgt extra aandacht, door het beschermen van dit prachtige dier tegen jagers, het ontwikkelen van namaak luipaard vel en het vergoten van het leefgebied met behulp van de corridors. Daarnaast zet de stichting zich door middel van onderzoek, training en educatie in om lokale jeugd te betrekken en hen zo kansen te bieden voor een carrière in natuurbescherming.

Over Koro River Camp

Koro River Camp is een luxueuze Afrikaanse vakantiebestemming voor de gast met reiservaring. Deze unieke lodge aan de Limpopo rivier biedt veel meer dan alleen een safari. Het exclusieve Private Game Reserve ligt in een reservaat van meer dan 7000 hectare, waar gasten in harmonie verblijven met de meest zeldzame dier- en plantensoorten ter wereld. Het initiatief van de Timbo Foundation, opgericht in 2009 door Albert Hartog, is ter ere van zijn neefje Tim Weerstand. Deze jonge, gepassioneerde Afrika-liefhebber overleed dat jaar aan gevolgen van kanker. De Timbo Foundation zet zich in voor het beschermen van het Afrikaanse wildlife en hun leefomgeving. Door middel van corridors wil de stichting meer en meer, nu nog van elkaar afgesloten, wildparken met elkaar verbinden zodat dieren vrij kunnen migreren. Zie ook www.the-africa-experience.com.

Photo credit: Jan Vermeer, Sander Vissia, Martijn Steiner Lovisa and Jurgen Elbertse.

Geef een reactie