The pirate ship that turned into a restaurant: Het Veronicaschip

Afgelopen maand heeft het Veronicaschip, dat aan de NDSM-werf ligt, officieel haar deuren geopend. Het restaurant is te vinden op het binnendek van het beroemde schip en je kan er onder andere lokale ingrediënten als vis eten. Naast het binnengedeelte, heeft het Veronicaschip ook een drijvend terras met uitzicht over het IJ.

Het Restaurant is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de ondernemers bekend van onder andere JAJEM en MediaCafe Amsterdam en Nimet Akdemir, de eigenaresse van de historische locatie. In de bar kan je genieten van lokale wijnen, een breed assortiment aan lokale speciaalbieren en cocktails.

Sharing is caring

In de keuken, onder leiding van Bryce Steba, staat vis centraal en is er veel aandacht voor vegetarische en vegan gerechten. Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk met duurzame en lokale producten te werken en circulair te koken. Daarnaast vinden ze bij het Veronicaschip dat samen eten een van de gezelligste bezigheden is om te doen en om die reden worden de gerechten in het midden van de tafel geserveerd. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om samen veel verschillende gerechtjes te proeven.

Eerste visrestaurant en (cocktail)bar op het water

Het team van het Veronicaschip versterkt NDSM-werf nu met een plek waar je kan borrelen en eten op het water. Het cafe/restaurant is geopend in de weekenden voor borrel, lunch en diner tussen 11.00-02:00. Na (of tijdens) het eten kan er ook gedanst worden. Naast de clubavonden van noorderling gaat het Veronicaschip ook verschillende evenementen met ‘live’-muziek, kunst, cultuur en diverse entertainment organiseren.

Over het Veronicaschip

Vanaf het schip zond radio Veronica tussen 1964 en 1974 uit, maar dat mocht niet meer na het invoeren van de anti-piraatwet. In 1974 werden de uitzendingen illegaal verklaard door de Nederlandse regering. Na het beëindigen van de (zend-zee-Piraat) Radio Veronica werd het iconische piratenschip in 1975 via IJmuiden Nederland binnen gesleept. Na omzwervingen in Nederland en België doet het schip dienst als locatie voor café- restaurant, club, live- muziekpodium, kunst en cultuur.

Geef een reactie