Audi Q8: Een lounge op wielen

Zelfs de meest veeleisende man komt aan z’n trekken met de nieuwe Audi Q8. Aan alles is gedacht: je hebt de ruimte en het comfort van een vijfdeurs SUV-coupé, in combinatie met het uiterst sportieve, strakke design en de krachtige quattro vierwielaandrijving waarmee ‘ie werkelijk elk terrein aan kan. Stap in en voel je thuis!

Audi staat bekend om een expressief design en toonaangevende techniek. Met de Q8 gaan ze daarin nóg een stap verder. Het sportieve uiterlijk borduurt voort op de lijnen van de oer-quattro en verwijst met de nieuwe octagonale Singleframe-grille ook naar de toekomst.

Uiteraard zijn veilige onderdelen als Adaptive Cruise Assist, Crossing Assist, Lane Change Warning, Curb Warning en een 360 graden-camera geïntegreerd in deze wagen. Maar wat je vooral wil weten; de krachtpatser bezit over een 50 TDI en een 3.0-liter turbodiesel met 210 kW/286 pk en 600 Nm koppel, waarmee hij in 6,3 seconden van nul naar honderd gaat en een topsnelheid van 245 km/u bereikt. Da’s lekker. En dat terwijl de Q8 uiterst zuinig is, want hij is uitgerust met een 48 Volt-systeem dat bestaat uit een lithium-ion accu en een startmotor/generator. Bij remacties kan het systeem tot wel 12 kW aan energie terugwinnen. En de Mild Hybrid-techniek zorgt er ook voor dat de Q8 over een lange afstand kan ‘zeilen’ met losgekoppelde aandrijflijn en dat het startstopsysteem al bij 22 km/u begint te werken. Dit bespaart zo’n 0,7 liter per honderd kilometer aan brandstof.

Meer lezen? Dat kan in de nieuwe TalkiesMAN, die nu in de winkels ligt! Abonneren? Dat kan hier! talkiesman.com

Geef een reactie