En dan nog wat… Chef met Lef

Nigel van der Horst (27) – ofwel Chef met Lef – inspireerde online al duizenden volgers met zijn recepten en dus kon een boek niet uitblijven. Zijn kookboek draait om balans en lekker eten, maar geeft je ook inzicht in je voedingspatroon. En inzichten krijgen we ook wanneer we hem spreken voor deze pagina. Hier zijn tien gouden lifestyleregels.

Ben eerlijk tegen jezelf, want dan maak je automatisch de juiste keuzes. Ik denk dat we ook vaker eerlijk mogen zijn tegen elkaar. Het is het mooiste dat een mens kan zijn; wie eerlijk is stelt zich kwetsbaar op.

Keuzes. We maken er duizenden per dag – schokkend veel vind ik dat. Daarom laat ik mijn eerste ingeving spreken. Ofwel: luister naar je hart, dan kan je nooit fout gaan.

Zorg dat je ergens in de dag wat tijd voor jezelf hebt, om te doen wat jij leuk vindt. Gewoon even een serie kijken waarbij je je gedachten op nul kunt zetten of juist ergens van genieten – wat jij wil. En zet in de tussentijd je telefoon uit.

Probeer geluk te vinden in de kleine dingen. Als ik ergens heen ga, ga ik vaak lopend in plaats van dat ik het OV of de fiets pak en dan kan ik bijvoorbeeld echt genieten van het geluk dat ik zie bij andere mensen op straat.

Ik vind gunnen belangrijk. Ik ben echt een gever, dat geeft me een goed gevoel. Hoe mooi is het als je een ander mens blij kunt maken? Ik hou het wel dicht bij mezelf en geloof in die zin ook in karma. Andersom verwacht ik niks terug, want dan maak ik het mezelf niet onnodig moeilijk.

Waar ik ook in geloof is energie; we zijn allemaal energieën, op verschillende frequenties. Het is belangrijk om je te omringen met mensen waarmee je kunt levellen. Vroeger paste ik er nooit echt bij en nu heb ik gelukkig wel die zelfde mensen in mijn omgeving.

Meer lezen? Vanaf 27 oktober vind je de issue in de winkel of bestel een hardcopy van TalkiesMAN door HIER te klikken. Talkies 6x of 8x per jaar op de mat? Abonneren doe je HIER.

Geef een reactie