Barbecue 2.0

We hebben de lente overgeslagen en zijn in vol ornaat in de zomer beland. We aren’t complaining! En dus is het tijd voor een bbq met vrienden. Zin om wel eens wat meer op de gril te leggen dan een simpele kippenpoot? Maak dan vanavond deze pulled pork met gepofte aardappel. Gegarandeerd succes!

Pulled pork met gepofte aardappel van de BBQ

Omdat het bereiden van pulled pork een tijdrovend klusje is, maak je vaak wat extra. Da’s goed, want je kunt met dat uit elkaar getrokken varkensvlees veel meer dan je denkt. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om het op een gepofte aardappel te serveren, zoals bij dit recept van Oil & Vinegar? Hol de aardappel een beetje uit, vul ‘m met wat koolsalade, yoghurt-muntsaus, pijnboompitjes en jouw zelfgemaakte pulled pork.

Ingrediënten

Voor 4 personen

200 g witte kool

600 g varkensschouder aan één stuk

4 el geroosterde pijnboompitten

6 el Miscuglio Italiano kruidenmix

2 el gerooktepaprikapoeder

2 grote aardappelen (ca. 500 g)

2 tenen knoflook

12 el Bak & Braad Olijfolie

6 el Pulled Pork Sauce

50 g wortel

1 kleine rode ui

8 el rodewijnazijn

8 el dikke yoghurt

16 muntblaadjes

4 el grof zeezout peper en zout vleesthermometer

Bereidingswijze

Masseer de varkensschouder in met zeezout en laat zes uur pekelen in de koelkast. Verwarm de barbecue voor op 200 °C. Verpak de aardappels elk met een teentje knoflook en een eetlepel olijfolie in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue. Spoel het zout van het vlees af en dep het droog. Wrijf de schouder vervolgens in met een mengsel van Miscuglio Italiano, gerooktepaprikapoeder en twee eetlepels Bak & Braad Olijfolie en schroei het vlees dicht op de barbecue.

Laat de barbecue daarna ‘afkoelen’ tot 130 °C. Verpak het vlees in aluminiumfolie en steek er een thermometer in. Pof de aardappels ongeveer een uur tot ze zacht en gaar zijn. Gaar het vlees door tot een kerntemperatuur van 70 °C (dit mag ook in de oven).

Snij de witte kool, wortel en rode ui zo dun mogelijk. Maak de koolsalade aan met rodewijnazijn en 8 el Bak & Braad Olijfolie. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Snij de muntblaadjes fijn en meng met yoghurt en een snuf zout.

Haal het vlees van de barbecue en laat het afkoelen. Haal het vlees daarna pas uit het folie (om uitdrogen te voorkomen) en trek het met twee vorken voorzichtig uit elkaar. Meng met de Pulled Pork Sauce.

Open de aardappelpakketjes, snij de aardappels doormidden en hol ze een beetje uit. Vul met het pulled pork-mengsel, schep er wat koolsalade op en top af met yoghurt-muntsaus. Bestrooi tot slot met pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie